Kayseri'de Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet edenlere 513 bin lira ceza uygulandı

KAYSERİ (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğünce, ocak ayından bugüne kadar Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket eden kişilere 513 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.Müdürlükten yapılan açıklamada,...

05 Ağustos 2022 Cuma 15:06
Kayseri'de Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet edenlere 513 bin lira ceza uygulandı

KAYSERİ (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğünce, ocak ayından bugüne kadar Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket eden kişilere 513 bin lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, ekiplerin, sahiplenilen hayvanın bakımını ihmal etme, tehlikeli ırk köpek cinslerini besleme (kimliklendirme ve kayıt yapılmaksızın) ve trafikte hayvana çarpıp kaçma konularında çeşitli cezalar uyguladığı belirtildi.

Ocak ayından bugüne kadar en fazla tehlikeli ırk köpek besleyenler ile trafikte hayvanlara çarpıp kaçan sürücülere ceza uygulandığı ifade edilen açıklamada, Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket edenlere toplam 513 bin lira idari para cezası verildiği kaydedildi.

Sürücülerin trafikte seyir halindeyken sahipsiz bir hayvana çarpması halinde, yaralı hayvanı hızlıca veteriner hekime ya da ilgili tedavi merkezine götürmesinin hem hayvan sağlığı hem sürücülerin idari para cezasıyla mağdur olmaması açısından önemli olduğu vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.