Kayseri'de muhtarlara "Temel Afet ve Farkındalık Eğitimi"

KAYSERİ (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2021 yılını "Afet Eğitim Yılı" ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Melikgazi ilçesinde mahalle muhtarlarına temel afet ve farkındalık eğitimi verildi.Valilikten...

23 Şubat 2021 Salı 16:00
Kayseri'de muhtarlara

KAYSERİ (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2021 yılını "Afet Eğitim Yılı" ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Melikgazi ilçesinde mahalle muhtarlarına temel afet ve farkındalık eğitimi verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda düzenlenen eğitim programına Vali Şehmus Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mahalle muhtarları ve azalar katıldı.

Vali Günaydın, nüfusun yüzde 60 civarındaki kesiminin mutlaka bu yıl eğitime tabi tutulacağına dikkat çekerek, "İlimizde de bu oran yaklaşık 840 bin. Tabi ki bu rakamın üstüne nasıl çıkarız, bunun da çalışmasını yapıyoruz. Biliyorsunuz afet gelmeden alacağımız tedbirler büyük önem arz etmektedir. Erken önlem almak ilerde afetlerde ortaya çıkacak sorunların önlenmesinde çok büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Muhtarlardan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile işbirliği içesinde çalışmasını isteyen Günaydın, vatandaşların da bu konuda eğitim almaları için kendilerini bilgilendirmelerini istedi.

Toplantı, müdürlük tarafından ‘’İl Afet Risk Azaltma Planı’’ sunumunun ardından öneri ve değerlendirmelerle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.