Kayseri'de STK'lerden ABD'ye tepki

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları, ABD'nin yaptırımları ve döviz kurlarındaki artışa tepki gösterdi. Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yaptığı yazılı açıklamada, döviz...

13 Ağustos 2018 Pazartesi 17:55
Kayseri'de STK'lerden ABD'ye tepki

KAYSERİ (AA) - Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları, ABD'nin yaptırımları ve döviz kurlarındaki artışa tepki gösterdi.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, yaptığı yazılı açıklamada, döviz fiyatlarındaki dalgalanmanın ekonomik anlamda Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için yapıldığını belirtti.

Karanlık şer odaklarının hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirten Bağlamış, şunları kaydetti:

"Ekonomimizde dış kaynaklı bir komplo devreye sokulmak isteniyor. Siyasi olarak diz çöktüremedikleri güzel ülkemizi ve asil milletimizi, döviz silahı ile vurmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Türk milletine kimse zorla ve tehditle bir şey yaptıramaz. Bunu er geç anlayacaklar. Vatandaşlarımızdan isteğimiz biraz sabırlı olsunlar. Bizlerde iş dünyası olarak devletimizin bekası için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Dövizdeki ani tırmanışın başka bir izahı yoktur. Tamamen dış müdahale olduğu aşikardır. Ancak, Devletimiz bu badireleri atlatacak güçtedir."

Kayseri Mobilya Sanayicileri Başkanı Tuncay Sabuncu da döviz kurlarında yaşanan artışların dış mihrakların oyununun olduğunu belirtti.

Kazandıkları parayı, vatana ve millete feda etmeye hazır olduklarını dile getiren Sabuncu, şunları kaydetti:

"Vatanseverlik sözle olmuyor. Neyimiz varsa, vatanımıza ve milletimize feda olsun. Bizler krizden menfaat umanlara karşı, Cumhurbaşkanımızın belirttiği hedefler doğrultusunda sonuna kadar hükümetimizin yanındayız. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak, yıkmak isteyenlere karşı vatanımızı savunmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız."

Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik de yaptıkları açıklamalarla ABD'ye tepki gösterdi.

Çelik, son zamanlarda Türkiye üzerinde yaşatılmaya çalışılan ekonomik baskılarla 15 Temmuz’un yeni bir versiyonunun yaşandığını ifade etti.

ABD’nin 15 Temmuz’da elde edemediği başarıyı bu kez ekonomik bir savaş olarak yeniden gündeme taşıdığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Bu siyasi bir mesele değil, parti meselesi değil, mesele bir papaz meselesi hiç değil. Mesele çok büyük. Mesele Türkiye’nin varlığını yok etmek isteyen emperyalist ve düşmanca bir tutum. İçimizdekilerin bazıları “Verin papazı kurtulalım” diyorlar. Böyle bir şey yok. Arkasından başka bir şeyler daha gelecek. Bu papaz 2 senedir cezaevinde niye şimdi gündeme geldi? Konsoloslukta görevliler tutuklandığında o içeride yatıyordu.Bunlar tamamen bahane. Sadece bize yönelik değil, Rusya, Çin ve Avrupa’ya karşı benzer bir tutum devam ediyor. Bu topraklarda kendi imkanlarımızla, kendi gücümüzle yaşayacağız ya da teslim olacağız. Tarih boyunca teslimi yaşamadık. Şehit verdik, gazi verdik ama asla bu baskılara boyun eğmedik. Bugünde aynı süreci yaşıyoruz. Hep birlikte bunun farkında olmamız gerekiyor."

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Yunus Değirmenci de 15 Temmuz’da gökyüzünde F-16’ları uçurtarak milletin üstüne bomba yağdıranlarla dövizi uçurup Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlerin aynı şer odaklarının olduğu belirtti.

Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan ise ABD merkezli olarak kurlara ekonomik olarak operasyon yapılmaya çalışıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak ellerindeki dövizleri, liraya çevirerek ülke ekonomisine karınca kararınca katkı yaptıklarını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
DolarKayseriSTK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.