Kayseri'de uyuşturucu davası sanıklarına hapis cezası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, "uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve bulundurdukları" iddiasıyla yargılanan 2 sanıktan birine 16 yıl 6 ay, diğerine ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.5. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen...

17 Mayıs 2021 Pazartesi 18:10
Kayseri'de uyuşturucu davası sanıklarına hapis cezası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, "uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve bulundurdukları" iddiasıyla yargılanan 2 sanıktan birine 16 yıl 6 ay, diğerine ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, sanıklar S.T. ve T.T, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık S.T. savunmasında, suçlamaları reddetti. Uyuşturucu kullanıcısı olduğunu öne süren sanık, "Miktarın fazla olmasının sebebi ise başka yerden 100 liraya aldığım uyuşturucuyu 25-30 liraya buldum. Bu nedenle fazla aldım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye konuştu.

Sanık T.T. ise uyuşturucu maddeyi psikolojik sorunlarından dolayı kullandığını iddia ederek, "Bir daha kullanmayacağım. Sizden bir şans daha istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık S.T'ye, "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 16 yıl 6 ay hapis ve 33 bin lira adli para cezası verdi. Heyet, diğer sanık T.T'yi ise "kullanmak için uyuşturucu madde almak, bulundurmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.