Kayseri'deki üniversitelerin bilim insanları dünyanın en etkili bilim insanları arasında

KAYSERİ (AA) - Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile 4 bilim insanı, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.NNYÜ'den...

08 Aralık 2020 Salı 13:31
Kayseri'deki üniversitelerin bilim insanları dünyanın en etkili bilim insanları arasında

KAYSERİ (AA) - Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile 4 bilim insanı, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

NNYÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından çeşitli bilimsel kriterler dikkate alınarak oluşturulan dünyanın en etkili bilim insanları listesi yayımlandı.

Liste hazırlanırken alanında en az 5 makale yayımlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi, değerlendirme sonucu NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney de dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamada da Stanford Üniversitesi bilim insanlarından oluşan ekibin, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak, 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyanın en etkili bilim insanlarını belirlediği kaydedildi.

Hem 2019 yılı verilerini hem de tüm kariyer verilerini içeren listelerde AGÜ'nün beş akademisyeniyle yer alarak önemli bir başarı gösterdiği belirtilen açıklamada, "Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 1895 atıf sayısı ve 26 h-indeksi ile listeye girerken, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, Ekonomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Eyüp Doğan ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Dooyoung Hah ve Öğretim Görevlisi Muhammed Faheem de dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer aldı." ifadeleri aktarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.