Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi koyun banyoluğunda, Reşadiye Kurban Pazarı'ndaki kurbanlıkları ücretsiz yıkıyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kurbanlık koyunlar hem daha temiz hale getiriliyor hem de zararlı haşerattan...

16 Temmuz 2021 Cuma 13:59
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi koyun banyoluğunda, Reşadiye Kurban Pazarı'ndaki kurbanlıkları ücretsiz yıkıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kurbanlık koyunlar hem daha temiz hale getiriliyor hem de zararlı haşerattan arındırılıyor.

Uygulama kapsamında ilk gün 300’ün üzerinde koyun ücretsiz yıkanarak mal sahiplerine teslim edildi ve satışa sunuldu.

Besiciler, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

- KASKİ'den bayram öncesi uyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, oluşabilecek tıkanmaları önlemek adına, kurban atıklarının kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına atılmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi uyarısında bulundu.

KASKİ'den yapılan açıklamada, zaman zaman kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarına çöp ve benzeri atıkların atılmasından kaynaklı bazı olumsuzlukların yaşandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Özellikle Kurban Bayramı'nda kurban atıklarının söz konusu yerlere atılması ile hatlar tıkanıyor. Bununla birlikte de yağış durumunda tıkalı hatlardan kaynaklı ciddi su baskınları ile karşı karşıya kalınıyor. Lütfen ilerde herhangi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmamak için bu konuda gerekli hassasiyeti gösterelim. Kurban atıklarını, kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakalım. Vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri adına bayram boyunca teyakkuzda olacağız. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda içme suyu ve kanal arızalarına anında müdahale edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz."

- ERÜ'ye 5 yıl süreyle "tam akreditasyon" alma hakkı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye'de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan "Kurumsal Akreditasyon Programı" kapsamında 5 yıl süreyle "tam akreditasyon" almaya hak kazanan üniversitelerden biri oldu.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, 2020 yılında ilk kez uygulanmaya başlayan Kurumsal Akreditasyon Programı’na 60’a yakın üniversite başvurmuş, değerlendirme sürecine dahil olan 11 üniversiteden biri de ERÜ olmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, bu başarının ERÜ'nün ne kadar kaliteli ve kurumsal bir yapıya sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

Akreditasyon sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Çalış, "Aldığımız akreditasyon belgesi önümüzdeki günlerde tüm paydaşlarımızın katılımları ile üniversitemizde düzenlenecek bir törenle YÖKAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından takdim edilecek. Akreditasyon süreci boyunca emeklerini esirgemeyen başta üniversitemiz kalite komisyonu üyelerine, akademik ve idari personelimiz ile tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.