Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yıldırım isabet etmesi sonucu zarar gören Seyyid Burhaneddin Camii'nin minaresinin restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu. Belediyeden yapılan yazılı...

13 Ağustos 2021 Cuma 16:16
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yıldırım isabet etmesi sonucu zarar gören Seyyid Burhaneddin Camii'nin minaresinin restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Büyükkılıç, caminin 1940'lı yıllarda yapıldığını kaydetti.

Yılıdrım isabet etmesi sonucu hasar gören minarenin tadilat ve restorasyonunun yeniden projelendirildiğini aktaran Büyükkılıç, "Bu tescilli bir yapı olduğu için taşları numaralandırmak suretiyle restorasyona uygun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hasar görenleri tekrar kullanamıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin ekibine, buradaki çalışan yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Allah kazadan, beladan esirgesin ve bu güzel Selçuklu şehrimizi inşallah daha nice binli yıllara taşısın diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç'a incelemeleri sırasında İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da eşlik etti.

- KASKİ'nin su analiz laboratuvarları

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü laboratuvarlarının, analiz ve ölçümlerde, akredite parametre ve metot sayısını 197'ye çıkardığı bildirildi.

KASKİ'den yapılan açıklamada, su analiz laboratuvarlarının bu başarısıyla Türk Akreditasyon Kurumundan (TÜRKAK) yine tam not alarak bölgede lider konuma ulaştığı belirtildi.

Sahip olduğu akreditasyon belgesinden dolayı uluslararası geçerliliği bulunan ve alanında örnek alınan bir laboratuvar olmayı başaran KASKİ Genel Müdürlüğü laboratuvarları, kurumsal kapasiteyi daha üst noktalara taşımak için her geçen gün hizmet kalitesini artırdığı ifade edilen açıklamada, atık su, içme suyu ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında su, atık su, toprak, arıtma çamuru ve havuz suyu matrikslerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz ve ölçümlerin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Kurumumuzun görev ve sorumluğu kapsamında yapmış olduğumuz analiz ve ölçümlere ek olarak şehrimizden ve bölgemizden gelen özel su, atık su numune alma ve analiz talepleri de laboratuvarlarımız tarafından karşılanmaktadır. Su analiz laboratuvarlarımız analiz ve ölçüm faaliyetlerinin doğruluğunun ve güvenilirliğinin göstergesi olarak 2008 yılından beri akreditasyon belgesine sahip olup, belge kapsamını her yıl artırmaktadır. Laboratuvarlarımız 2021 yılında TÜRKAK'tan akredite parametre ve metot sayısını 197'e çıkarmıştır. Böylece içme suyunda 91, atık suda 63, arıtma çamurunda 12, toprakta 12 ve havuz suyunda 19 olmak üzere toplam 197 parametre ve metot belgemiz kapsamında yer almaktadır."

- AGÜ Tanıtım ve Tercih Günleri

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Tanıtım ve Tercih Günleri'nde üniversite adayı öğrencilere ve ailelerine üniversite tercihleri, meslekler, eğitim olanakları, akademik programlar, olanaklar ve barınma imkanları hakkında bilgiler veriliyor.

YKS başarı sıralaması 50 bine kadar olan aday öğrencilerin, Kayseri'ye geliş-dönüş otobüs biletleri karşılanarak, otogardan ulaşım imkanı sağlanıyor

Sümer Kampüsü'ndeki Tanıtım ve Tercih Günleri, her gün 11.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

YKS başarı sıralamalarına göre üniversiteyi tercih edecek aday öğrencilere 1000 lira karşılıksız burs, ücretsiz yurt, Amerika'da dil eğitimi, ücretsiz bilgisayar ve yurt dışında yüksek lisans ve doktora bursu gibi olanaklar sağlayan AGÜ'nün Tanıtım ve Tercih Günleri'ne aday öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Aday öğrenciler ve aileleri, 09.30-17.30 saatleri arasında 0850 360 0 248 numaralı AGÜ Çağrı Merkezi'ni arayarak bilgi edinebiliyor.

Öğrenciler, ayrıca 0549 241 9 380 numaralı Whatsapp hattı aracılığıyla da üniversite ve bölümler ve olanaklar hakkında da bilgi alabiliyor.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.