Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümünde açılışı yapılacak olan Ahlat Millet Bahçesi’ne çadır kurarak, kentin tanıtımına katkı sağlıyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bitlis’in...

24 Ağustos 2021 Salı 18:06
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümünde açılışı yapılacak olan Ahlat Millet Bahçesi’ne çadır kurarak, kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Ahlat Millet Bahçesi’ne, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümünde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek program kapsamında kurulan 50 çadır arasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin çadırı da yerini aldı.

Keçeden yapılan çadırı içerisinde, Kayseri’nin el emeği göz nuru kilimleri ve halı dokumalarının yanı sıra, son dönemde gastronomi alanında ön plana çıkan lezzetleri sergileniyor.

Kentten gelen mantıdan pastırmaya, gacer ekmeğinden gilaburuya kadar ürünler, Ahlat Millet Bahçesi'nde misafirlere tanıtılıyor.

- Başkan Büyükkılıç'ın Ankara temasları

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na iştirak etti.

Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda da bulunan Başkan Büyükkılıç, Sayıştay Başkanı Metin Yener’e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve DSİ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Halis Bostan ile bir araya gelerek, kentte yapılacak projeleri görüştü.

Büyükkılıç, Kayseri’yi ilgilendiren proje ve hizmetlerle ilgili sık sık Ankara’da temaslarda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

- Kayseri Şeker'de acil durum ve yangın tatbikatı

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ Sivil Savunma Müdürlüğüne bağlı ekipler, fabrika sahası ve işletme binası önünde afet-tahliye ve yangın tatbikatı yaptı.

Birim müdürleri ve personelin katıldığı tatbikatta, acil durum sireni ile personelin kontrollü bir şekilde tahliyesi, olası bir yangın esnasında yapılması gerekenler, fabrika işletme binasında mahsur kalan personellerin kurtarılması ve tahliyesi gibi konular uygulamalı olarak gösterildi.

Ardından işletme binası önünde yakılan ateş ile yangına müdahale, yangın söndürme teknikleri ve yangında alınması gereken önlemler, uygulamalı olarak anlatıldı.

İtfaiye birimi personeli daha sonra yakılan ateşe yüksekten ve yerden müdahale ederek, olası bir yangında nasıl hareket edilmesi gerektiğini gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.