Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 milyon lira yatırım yapılan Yeraltı Çarşısı'ndaki dönüşüm ve teknik yenileme çalışmalarını denetledi, esnafı ziyaret etti.Belediyeden yapılan yazılı...

30 Eylül 2021 Perşembe 14:19
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 10 milyon lira yatırım yapılan Yeraltı Çarşısı'ndaki dönüşüm ve teknik yenileme çalışmalarını denetledi, esnafı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeraltı Çarşısı'ndaki işyerlerini tek tek gezen Büyükkılıç, esnafa hayırlı işler dileyip, sohbet etti.

Esnafı sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Büyükkılıç, yapılan ziyaretlerin amacının esnafla ve halkla istişarede bulunmak olduğunu belirtti.

Kayseri'nin farklı özellikleriyle ön plana çıkmayı başardığını aktaran Büyükkılıç, "Müteşebbisliğimiz bizleri daha yenilikçi ve farklı yerlere taşıyor ve taşımaya da devam edecek. Amacımız, görevimizi en iyi şekilde yapmak için azami gayret göstermek. Bizlere verilen makamların yüklediği vebali biliyoruz ve bu vebalin altında kalmamak için de gece gündüz çalışıyoruz. O yüzden de sık sık esnafımızla bir araya geliyoruz. İsteklerini ve taleplerini dinliyoruz. En uygun şekilde bu istekleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 milyon lira yatırım yapılan çarşıda çalışmalar sürüyor.

Yeraltı Çarşısı'nda toplam 9 bin 488 metrekare inşaat alanında yapılan çalışmalar kapsamında tavan kaplamalar, elektrik ve mekanik tesisat sökülerek, çarşının elektrik panoları ve kabloları yenileniyor, yangın algılama sistemi ve LED aydınlatma armatürleri yerleştiriliyor.

Mekanik anlamda soğutma, havalandırma sistemleri yapılan çarşıda, mevzuata uygun yangın söndürme sistemi yapılarak, daha ferah ve güvenli bir ortam sağlanıyor.

- Kayseri İtfaiyesi 95 yaşında

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ile Kayseri İtfaiyesi'nin 95. yılını, Türk İtfaiye Teşkilatı'nın 307. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın standını gezen Büyükkılıç, güçlü, donanımlı ve deneyimli bir itfaiye kuruluşu olduklarını belirtti.

İtfaiye teşkilatına bir yenilik daha kazandırıldığını ifade eden Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Otobüsün içerisinde 8, bir de şoför olmak üzere 9 kişinin rahatlıkla istirahat edeceği, her türlü ihtiyacını, yemeğini pişirmeden bulaşığını ve çamaşırını yıkamaya, duşunu alarak, ihtiyacını görüp, istirahatini yapabileceği bir ortamı sağlamış olduk. Gittiği yerde nerede kalacağım kaygısında kalmayacaklar. Kazasız, belasız nice 95'li yıllar diliyorum."

Vali Günaydın ise afet zamanlarında olay yerine giderek çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür etti ve kuruluş yıldönümü nedeniyle teşkilat mensuplarını tebrik etti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Kayseri'nin gayet eğitimli, donanımlı bir itfaiye teşkilatına sahip olduğuna dikkati çekti.

Stantları gezen protokol, Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenen, deprem, sel gibi afet durumlarında görevli personelin olay yerinde geçirdiği gün süresince konaklamasını daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için tasarlanan afet aracını ilgiyle inceledi.

Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç, ayrıca Spor AŞ tarafından kurulan potaya basket atıp, itfaiye tulumbasından su tahliyesi yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.