Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (KAYEMA) ile 132 bin metrekare alanda ağaçları toprakla buluşturdu.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mobilya Üretim...

22 Ekim 2021 Cuma 14:48
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı (KAYEMA) ile 132 bin metrekare alanda ağaçları toprakla buluşturdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mobilya Üretim Altyapısını Güçlendirme Projesi'nin (MOBİTEK) çevresini etap etap ağaçlandıran Çolakbayrakdar, yeşillendirme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

KAYEMA ile ağaçları toprakla buluşturan Başkan Çolakbayrakdar, "Yaşanan orman yangınlarının ardından ağaçların dikilmesi çevre ve doğa bakımından farklı bir anlam ve değer taşımaktadır. Özellikle Fazlıoğlu ailesinin kıymetli babaları İshak Fazlıoğlu'na Allah rahmet eylesin. İshak amcanın anısına burada ağaç dikiliyor olmasının da ayrı bir değeri var. Bütün gayretimiz, Kocasinan ve Kayseri'mizi daha yeşil hale getirmek." ifadelerini kullandı.

KAYEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Doğan ise 2021 yılında yaşanan orman yangınlarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti

- Talas'ın kurslarına kadınlardan yoğun ilgi

Talas Belediyesi tarafından Fatma Bacı ve Bacıyan-ı Rum Kadın Kültür Merkezi'nde geleneksel el nakışları ve kuaförlük başta olmak üzere birçok alanda düzenlenen kurslara Talaslı kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Talas Şehit Resul Erdal Aydemir Halk Eğitim Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen eğitim programlarında ev tekstili ve geleneksel el nakışlarının yanı sıra kuaförlük, makrome yapımı, takı tasarımı, amigurumi (dolgu bebek), cilt bakım teknikleri, Türk mutfağı ve pasta yapımı branşlarında kurslar verilmeye devam ediyor.

Kursiyerler, düzenlenen kurslar sayesinde boş vakitlerini değerlendirirken ev ekonomisine de katkıda bulunduklarını belirterek Başkan Mustafa Yalçın'a teşekkür etti.

- Hacılar'da maske üretimi

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önemli bir silah olan maskeleri, belediye bünyesinde ürettiklerini belirtti.

Sağlıklı ortamda vatandaşların sağlığı için ilk günden beri çalıştıklarını ifade eden Özdoğan, bugüne kadar yaklaşık bir milyon maskeyi üretip vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını bildirdi.

Özdoğan, belediye olarak ürettikleri maskeleri kamu kurum ve kuruluşlarına ile vatandaşlara ücretsiz verdiklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.