Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, 2022 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda,...

03 Ocak 2022 Pazartesi 17:36
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Kocasinan Belediyesi, 2022 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda, 21 gündem maddesi görüşülüp karara bağlandı.

Çolakbayrakdar, 2021 yılında yapılan hizmetlerin Kocasinan'a ve Kayseri'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kocasinan'da birbirinden önemli projelere imza attıklarını belirten Çolakbayrakdar, "İnşallah 2022 yılı, yapacağımız çalışmalarla bir önceki yıldan daha verimli, daha bereketli ve daha güzel geçer. Şimdiden yapacağımız çalışmalarda Allah kolaylıklar versin. Hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. 2022 yılı şehrimiz ve ülkemiz için iyi bir yıl olsun." ifadelerini kullandı.

- Talas ilçesinde yatırımlar sürüyor

Talas Belediyesi tarafından 2021 yılında ilçe genelinde okul, aile sağlığı merkezi ve Kur'an kursu gibi ortak ihtiyaçlar hizmete sunuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yıl içerisinde birçok proje hayata geçirilerek, ilçenin önemli alanlardaki eksiklikleri tamamladı.

İlçe genelinde ilkokul, ortaokul ve anaokulu gibi eğitim yuvalarının tamamlanmasının yanı sıra yeni Kur'an kursları ve aile sağlığı merkezi gibi önemli çalışmalar hizmete sunuldu.

Hayırseverlerin de katkısıyla tamamlanan tesisler arasında Mevlana Mahallesi'ndeki 32 derslikli Mevlana İlkokulu ile Hanım Aydoğan Anaokulu bulunurken Karabey'in Hafız Mehmet Karakılıç Kur'an Kursu ve Cemil Baba Kur'an Kursları da yine 2021'de bitirilen projeler arasında yer aldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Mevlana Mahallesi'nde Osman-Neyire Akgöz Aile Sağlığı Merkezini de ilçeye kazandırdı.

Kepez'e kazandırılacak 24 derslikli ortaokulun yapımı da sürüyor.

- Büyükkılıç'tan öğrencilere Çanakkale gezisi sözü

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ziyaret ettiği okuldaki öğrencilere Çanakkale gezisi sözü verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, Melikgazi Necdet Taş Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Okulun konferans salonundaki toplantıda öğrencilere soru soran Büyükkılıç, sorulara doğru cevap veren 2 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Başkan Büyükkılıç, gençlere Çanakkale gezisi sözü de vererek, şunları kaydetti:

"Sevgili gençlerimiz biz sizleri çok seviyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler donanımlı, sosyal yönden zengin ve öz güven içerisinde olursanız biz kazanırız, aileniz kazanır, sizler kazanırsınız. O açıdan sosyal yönünüzün geliştirilmesini sağlamamız lazım. Kayseri turizm yönünden adeta bir cennet, tarih açısından her yerinden adeta bir tarihi eser fışkırıyor ama biz bunların farkında bile değiliz. O açıdan bu cennet vatanımızda Çanakkale’yi mutlaka sevgili gençlerimizin her birinin görmesinde çok büyük yarar var."

Büyükkılıç'ın okul ziyaretine İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya da katıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.