Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi tarafından "Gül Kokulu Naatlar" programı düzenlendi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Halil Necipoğlu...

14 Şubat 2022 Pazartesi 15:29
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Talas Belediyesi tarafından "Gül Kokulu Naatlar" programı düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erciyes Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Halil Necipoğlu ilahiler seslendirdi, Nurullah Genç de şiirler okudu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, burada yaptığı konuşmada, böyle bir programda bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler için en büyük hazine ve örnek Peygamber efendimiz değil midir? Devlet adamlığından insan haklarına, komşu hakkından çevreye ve havyan haklarına kadar dünya ve ahiretimizi kazandıracak bir rehber var önümüzde, şükürler olsun. Bugün konusu sevgililer sevgilisi Hazreti Muhammed olan güzel bir sohbette gönül pınarlarımızı coşturacağız inşallah."

- Başkan Palancıoğlu'na ziyaret

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Palancıoğlu, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yeni haftaya yeni hizmetlerin planlaması ve heyecanı ile başladıklarını anlatan Palancıoğlu, şunları aktardı:

"Kayseri, AK Parti teşkilatı ile birlikte, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mesleki oda ve dernekler ile her zaman dayanışma içerisindedir. Bu yüzden hizmet, yatırım, kalkınma ve gelişmişlik ön planladır. Kol kola, hep beraber, şehrimizin geleceği için çalışıyoruz. Biz birlikte büyük bir aileyiz ve tek derdimiz şehrimize, ülkemize hizmet. Hemşehrilerimiz için birlikte üreteceğimiz çok çalışma var."

- "Koyunlar artıyor, meralar şenleniyor" projesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin "Koyunlar artıyor, meralar şenleniyor" projesinin ikinci etabı için başvurular başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Memduh Büyükkılıç'ın talimatıyla, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara verilen destekler sürüyor.

Başkan Büyükkılıç'ın "Koyunlar artıyor, meralar şenleniyor" projesinin geçen yıl uygulanan ilk etabındaki küçükbaş desteği 2022'de ortalama 3 kat arttırılarak, 8 milyon 242 bin 560 lira değerinde 3 bin 200 küçükbaş hayvana yükseltildi.

Projenin ikinci etabı için başvurular, 14 Şubat-4 Mart tarihleri arasında ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılabilecek.

- Hacılar'da işçilere ek zam

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile Hacılar Belediyesi İmar AŞ arasında imzalanan ek protokolle, işçilerin ücretlerine ek zam yapıldı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, belediyedeki programda konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’a teşekkür etti.

Protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Çelik, "Ek protokolün yürürlüğü girmesiyle birlikte üyelerimize, vasıflarına göre yüzde 35 ila yüzde 45 oranında zam yapılacaktır. Belediyemize ve üyelerimize yapılan ek protokolün hayırlı olmasını diliyorum." ifadelierini kullandı.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da işçilerin aldıkları ücretleri aileleriyle birlikte huzur içerisinde harcamasını temenni etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.