Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından uluslararası personel hareketliliği etkinliği düzenlendi.Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sümer Kampüsü'nde gerçekleştirilen...

27 Mayıs 2022 Cuma 17:39
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından uluslararası personel hareketliliği etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sümer Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinliğe ABD, İspanya, Polonya, Litvanya, Romanya, Malezya ve Irak'tan 9 kurumdan uluslararasılaşma alanında çalışan 15 kişi katıldı.

Etkinliğin ilk gününde Uluslararası Ofis ekibi Kayseri’yi ve Abdullah Gül Üniversitesini tanıtan sunumun ardından üniversitenin faaliyetleri anlatıldı.

İkinci gün ise katılımcılar kendi kurumlarını tanıtıp, açtıkları stantlarda AGÜ öğrencisi ve personeli ile buluştu. İtalya'nın Sapienza Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Luciano Saso da etkinliğe çevirim içi katılarak "Covid-19'un Üniversiteler Üzerine Etkileri" başlıklı sunum yaptı.

Üçüncü günde Gençlik Fabrikası ve Kariyer Merkezi yetkililerinin birimlerini tanıttığı etkinlik son gün gerçekleştirilen uluslararasılaşma, uluslararası öğrenci alımı ve uluslararası hareketlilikler üzerine katılımcıların deneyimlerini paylaştığı çalıştaylarla sona erdi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara ve organizasyona destek olan gönüllü öğrencilere sertifika verildi.

- "Tecrübe Paylaşım Etkinlikleri" başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından işletilen Talas Gençlik Merkezi'nde "Tecrübe Paylaşım Etkinlikleri"ne Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa konuk oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek gençlerin eğitimi için hizmete sunduğu tarihi bina Talas Gençlik Merkezi adı altında 68 öğrenciyle faaliyetlerini yürütüyor.

Karamustafa’nın gençlere tecrübelerini aktardığı etkinliğe, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Gençlerle buluşan Rektör Karamustafa, tecrübelerini paylaşarak, sohbet etti. Talas Gençlik Merkezi'nin yüklendiği görevin önemine işaret eden Karamustafa, gençlerin kendilerini yetiştirebilmeleri adına çok güzel fırsatlar sunan böylesi bir merkezin ülkesi ve milleti için çaba sarf edecek insanlar yetiştirme görevini üstlendiğini belirterek, merkeze sağlanan destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a teşekkür etti.

- "Zirvede Kariyer" protokolü yeniden imzalandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Erciyes Turizm AŞ arasında geçen yıl imzalanan "Zirvede Kariyer" protokolü bu yıl da tekrarlandı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol kapsamında ERÜ'de dil eğitimi alan öğrencilerin kısmi zamanlı olarak Erciyes AŞ tarafından çalıştırılabilmelerine devam edilecek.

Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, iş birliği protokollerine önem verdiklerini kaydetti.

İmzalanan protokol ile ERÜ öğrencilerinin Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen yabancı turistlere dil konusunda Erciyes AŞ'ye önemli katkı sağlayacaklarına vurgulayan Çalış, "Erciyes Üniversitesi olarak üniversite-sanayi işbirliği başta olmak üzere şehrimizin tüm dinamikleri ile protokoller kapsamında işbirliklerimiz ve Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. İmzaladığımız birçok işbirliği protokolü ile öğrencilerimiz hem staj hem de iş imkanı bulmakta. Hatta yabancı uyruklu öğrencilerimiz de birebir protokoller ile sanayide çalışarak mezun olup ülkelerine döndüklerinde bizim birer kültür elçimiz olarak Kayseri'yi ve Kayseri sanayisini tanıtacaklar. Bu bağlamda hem öğrencilerimize hem de Erciyes AŞ’ye katkı sağlayacak mevcut bir protokolü yeniden imzalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da üniversite sektör işbirliği kapsamında önemli bir protokole imza attıklarını kaydetti.

- Kayseri Şeker'de terfi

Kayseri Şeker'in Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal fabrikalarında çalışan 183 personeline terfi verildi.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, tören 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törene Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Dede, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür İsmail Gedik ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı İbrahim Dayı ile Kayseri, Boğazlıyan ve telekonferans yoluyla Turhal fabrikasında terfi alan personel katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şunları kaydetti:

"Kayseri Şeker, sektörün her alanında olduğu gibi personel istihdamı konusunda da gerek nicel ve gerekse nitel anlamda farkını ortaya koymaktadır. Hak edene hakkını teslim etme anlayışımız çerçevesinde bir süre önce başlatılan terfi süreci tamamlanarak Kayseri Şeker tarihinde en yüksek terfileri vermek bizlere nasip oldu. Sebat eden, hak eden, gayret gösteren, şirkete sahip çıkan, işine ekmeğine sarılan, işinde belirli bir süre uzmanlaşan personelimiz bundan sonraki süreçte de terfi sevinci yaşamaya devam edecek. Kayseri Şeker, nitelikli ve donanımlı insan gücüyle geleceğe güvenle bakmaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.