Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yapımı devam eden Hacılar-Erciyes Yolu'nda incelemelerde bulundu.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Özdoğan, yol çalışmasının ilk etabının bu yıl...

20 Haziran 2022 Pazartesi 17:50
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yapımı devam eden Hacılar-Erciyes Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Özdoğan, yol çalışmasının ilk etabının bu yıl sonuna kadar kesintisiz devam edeceğini belirtti.

Çalışmaları yerinde incelediklerini vurgulayan Özdoğan, "Buradaki çalışmalar tam gaz devam etmekte. 25 araç 30 personelle yol genişletme, menfez ve geçiş çalışmaları son hızıyla sürmekte. İnşallah bu yılın sonuna kadar bu hatla ilgili çalışma devam edecek." ifadelerini kullandı.

- Melikgazi'ye yeni kurban kesim üniteleri yapılacak

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, modern, sıhhi ve teknolojik donanımlı kurban kesim ünitelerinin yapılacağını bildirdi.

Kurban satış alanı oluşturarak bu alanın alt yapısını da tamamladıklarını belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Melikgazi Belediyesi olarak yeni bir kurban kesim ünitesi inşa ederek halkımızın hizmetine sunacağız. Melikgazi 600 bin nüfusu ile Kayseri'nin yarısına hizmet vermektedir. Bu açıdan yapılacak kurban kesim ünitesi hem örnek olmalı hem de referans gösterilmelidir. Çalışmalara başladık, bitmek üzere. Kurban Bayramı'na hazır olacak. Bir dizi koordinasyon ve işbirliği ile kurban kesim talepleri hızlı bir şekilde yerine getirilecektir. Bu sene daha temiz ve nezih bir alanda kurban kesimi yapılacak. İlçemize hayırlı olsun."

- Hikaye yarışmasında dereceye girenler belli oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı gerçekleştirilen hikaye yarışmasının sonuçları açıklandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından okur-yazarlığa destek olmak ve teşvik etmek adına altıncısı düzenlenen yarışmaya 773 hikaye katıldı.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi'nde gerçekleşen toplantıda, kazananları Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabey Kılıç açıkladı.

Kılıç, şunları kaydetti:

"2017 yılında başlayan ve hiç ara vermeden süre gelen bir yarışma hikayemiz var. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özellikle son dönemde Memduh Başkanımızın destekleri ile bu güzel faaliyeti devam ettiriyor ve Türkiye'de de ses getiren bir faaliyet olduğunu söyleyebiliriz. Hem düzenli olması hem de her yarışma sonunda seçilen yaklaşık 30, 40 kadar hikayenin aynı sene içerisinde kitap olarak basılıyor olması önemli bir özellik. Kazananları tebrik ediyorum."

Yarışmada birinciliği "bir çift göz" adlı hikayesi ile Emine Ercan Çeliksu, ikinciliği "Her Şey Döner" adlı hikayesiyle Şebnem Özköroğlu, üçüncülüğü de "Hatırlamak ya da gömlek değişimi" adlı hikayesiyle Elif Kesikoğlu elde etti.

Anahtar Kelimeler:
KayseriKurbanYarışma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.