Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve turistik değerlerini yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara devam ediyor.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye...

06 Temmuz 2022 Çarşamba 16:08
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi ve turistik değerlerini yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesini gezdi.

Erdemli Vadisi'ndeki ziyaret kapsamında kaya kiliseleri, evleri ve doğal güzellikleri inceleyen Büyükkılıç, vatandaşların beklentilerine cevap verecek şekilde ilçeyi zenginleştirmeye özen gösterdiklerini ifade etti.

Vadiden çok etkilendiğini belirten Vali Çiçek ise gizli kalmış manastırların, şapellerin, kiliselerin ve kaya evlerin yer aldığı bir vadiyle karşılaştıklarını aktardı.

Gezi sırasında vatandaşların taleplerini de aldıklarını ve projelendirmeler için talimatın verdiklerini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Müze başkanlığının başlattığı kazılar Kurban Bayramı'ndan sonra Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız kültür müdürümüze her türlü desteği vereceğinin sözünü verdi, ben de kendisine teşekkür ediyorum. Şehrin her yerinde, her noktasında emeği olan başkanımız kültürel değerleri de atlamadan yardım ediyor. Biz de valilik olarak hem yürüyüş parkurları hem alandaki temizleme çalışmalarına destek olacağız."

- Kocasinan'da kentsel dönüşüm ihalesi

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı olan Ahievran Mahallesi'ndeki 2 konut arsası ile 1 ticaret arsası için ihale düzenledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde, meclis salonunda yapılan ihalelerde rekor kırıldı.

Encümen huzurunda açık artırma ve kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihalelerde Ahievran Mahallesi'nde 2 konut arsası ile 1 ticaret arsası yüzde 20 peşin 12 ay taksit seçeneğiyle satışa sunuldu.

Yapılan yatırımlarla Kocasinan'ın daha çok değerlendiğini ifade eden Çolakbayrakdar, ilçeye yatırım yapan herkesin kazançlı çıktığını belirtti.

İhalelerden elde ettikleri gelirin Kocasinan sakinlerinin yaşam kalitesinin artmasına vesile olacağını aktaran Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında mahallenin sadece kentte değil, Türkiye'de örnek gösterileceğini ifade etti.

İhalelerde toplam 255 milyon 200 bin lira gelir elde edildi.

- Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır

Kayseri Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince Kurban Bayramı süresince açık alanlarda et çekimi ve sucuk yapımına izin verilmeyecek.

Ekipler, arife gününden Kurban Bayramı boyunca vatandaşların hijyenik ve huzurlu bir şekilde kurban ibadetini gerçekleştirebilmeleri için 24 saat esasına göre denetim yapacak.

Vatandaşlar, zabıtayı ilgilendiren konularla ilgili şikayetlerini Büyükşehir Belediyesinin "Alo 153 İletişim Merkezi" ve Merkez Zabıta Amirliği'nin 232 29 60 numaralı telefonuna iletebilecekler.

Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ Genel Müdürlüğü ile Kayserigaz arıza ekipleri de vatandaşların su, elektrik ve doğalgaz şikayetlerini gidermek için 24 saat kesintisiz mesai yapacak.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince kurban kesim yerlerinde veteriner hekim bulunduracak. 44 veteriner hekim, talep eden vatandaşların kurbanlık hayvanlarını ücretsiz kontrol edecek.

Vatandaşların şehir içi ulaşımını rahatlatmak için otobüs ve raylı sistem seferleri aksatılmadan sürdürülecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.