Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, asfalt, parke ve yol yenileme çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini bildirdi.Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Tavlusun ve Fatih mahallelerinde bağlantı için yeni...

19 Temmuz 2022 Salı 13:50
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, asfalt, parke ve yol yenileme çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini bildirdi.

Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Tavlusun ve Fatih mahallelerinde bağlantı için yeni yollar yaptıklarını, çalışma sonucu bölgelerin çehresinin değiştiğini belirtti.

İlçe genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda asfalt yenileme çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Deforme olan parke taşları yenileriyle değiştirilirken, yeni açılan yollar ile altyapısı tamamlanan yollarda da, kilitli parke taşı döşemesi gerçekleştiriliyor. İlçemizde şehir estetiğine uygun düzenlemeler gerçekleştirirken sokak ve caddelerin modern kimliğe bürünmesi için gayretle çalışıyoruz. Bu kapsamda Tavlusun ve Fatih mahallelerinde bağlantı yolları yaptık. Üstyapı için de ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekipleri yoğun bir mesai harcıyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğu 10 metre genişliği olan yolumuza 900 ton sıcak asfalt kullandık. Ayrıca 2000 ton altyapı malzemesi kullanılarak 3200 metre bordür ve 2500 metrekare parke yaptık. Yolumuz daha nitelikli ve kullanışlı hale geldi."

- Esnaf TOKİ'de dere ıslah çalışması

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Bahçelievler Mahallesi Esnaf TOKİ Sitesi'nde bulunan derede ıslah çalışması, köprü ve peyzaj çalışması yapıldığını ve yakında da kapalı pazar yeri inşa edileceğini aktardı.

Alanda denetimlerde bulunan Palancıoğlu, yaptığı açıklamada, derede çalışma yaparak 2,5 kilometrelik alanı tamamen yenilediklerini ifade etti.

Derenin üzerine ikinci bir köprü yapılacağını belirten Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Hepsinden önemlisi 2,5 kilometre alanı yeşillendirerek güzel bir aks oluşturacağız. Asfaltı ve yürüyüş yolu da bitti. Dereyi ıslah ettikten sonra inşallah sağlı sollu ağaçlandırarak güzel bir projeyi ortaya çıkartıyoruz. İlave olarak burada inşa edilecek kapalı pazar yerinin ihalesini yaptık. Her gün geceli gündüzlü çalışarak Melikgazi'nin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Okullar, sağlık ocakları, kütüphaneler, camiler, Kur'an kursları, parklar, yollar her türlü ihtiyacı karşılamak için gayret sarf ediyoruz."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocasinan'da 44 yatırımın açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 23 Temmuz'da Kayseri'de gerçekleştirileceği toplu açılışta, Kocasinan ilçesine yapılan 350 milyon lira değerindeki 44 yatırımın da resmi açılışını yapacağı bildirildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yaptığı yazılı açıklamada, kentin geleceğine yönelik büyük yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirtti.

7'den 70'e herkes için projeler ürettiklerini ifade eden Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Sosyal odaklı bir hizmet anlayışıyla bölge sakinlerine hizmet veriyoruz. Özellikle ilçe belediyeler ölçeğinde Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm projeleri yapan belediyeyiz. Bu çerçevede doğrudan vatandaşımıza dokunan kentsel dönüşüm konutlarımız, dev parklar, yaşam alanları ve diğer yatırımlarımızın resmi açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 23 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan toplu açılış törenine tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum."

Çolakbayrakdar, açılışı yapılacak projeler arasında belediyelerinin 350 milyon lira değerindeki 44 yatırımının da bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.