Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi, bilim kamplarına başladı.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Kampı 1. Dönemi'nin ilk gününde farklı etkinlikler gerçekleştirildi.TÜBİTAK...

20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:57
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri Bilim Merkezi, bilim kamplarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Kampı 1. Dönemi'nin ilk gününde farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden biri olan Kayseri Bilim Merkezi'ndeki kamplarda bilimsel etkinliklerin yanı sıra çocuklara ikramlıklar sunuldu, organik ürünlerin yetiştirildiği Cırgalan Hobi Bahçesi gezdirildi.

Kamplarda, tanışma-drama, doğayı keşfediyorum, güneş dünya ay modeli, maddelerin kimyası gibi etkinlikler yapılıyor.

Yaz Bilim Kampları 2'nci dönem programları 21-22 Temmuz'da 11 ila 13 yaş gruplarına, 3'üncü dönem programları 26-27 Temmuz'da 8 ila 10 yaş gruplarına, 4'üncü dönem programları da 28-29 Temmuz'da 11 ila 13 yaş gruplarına hitap edecek.

- Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Melikgazi Belediyesi, Battalgazi Mahallesi'ndeki 23 blok, 1000 dairelik 2. etap çalışmaları için yıkım çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Battalgazi Mahallesi'nde 1. etap kentsel dönüşüm çalışması tamamlandı ve binlerce vatandaşımız orada yeni bir mahalle oluşturdu. Memnuniyet çok yüksek. Yüzde 85 oranında anlaşma sağlandı. Burada vatandaşlarımızla uyum içinde el ele veriyoruz ve bu yıkımları yapıyoruz. Kavga gürültü olmadan hayır dua alarak bu işlerimizi yapıyoruz. Şu anda buradaki proje maliyeti yaklaşık 700 milyon TL. Parklar, tesisler, yol çalışmaları derken bu maliyet daha da artacak."

- Erciyes Anadolu Holding Genç Yetenek Programı düzenledi

Erciyes Anadolu Holding tarafından üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarındaki öğrenciler için hazırlanan Genç Yetenek Programı'nın açılış toplantısı yapıldı.

Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen açılış toplantısına, başvuru yapan 1630 öğrenciden genel yetenek sınavı ve davranış analiz envanteri süreçlerinin ardından 56 öğrenci katılmaya hak kazandı. Programa, mentörler ve şirket yöneticileri de katıldı.

Programı başarı ile tamamlayan genç yetenekler, program sonunda işe alım süreçlerinde öncelikli aday olarak değerlendirilecek ve holding bünyesine katılımlarında öncelik verilecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.