Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Denizli ve Mersin büyükşehir belediyelerinin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Bilim Merkezine, teknik gezi düzenledi.Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Bilim Merkezi’ne gerçekleştirilen...

05 Mart 2021 Cuma 16:45
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Denizli ve Mersin büyükşehir belediyelerinin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Bilim Merkezine, teknik gezi düzenledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Bilim Merkezi’ne gerçekleştirilen teknik geziye, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Değirmenci ile beraberindeki heyetler katıldı.

Anadolu’nun en gözde bilim merkezi olan Kayseri Bilim Merkezi hakkında bilgiler alan heyet, şehirlerinde kurulacak yeni bilim merkezleri için incelemelerde bulundu.

Heyet, ayrıca Yamula Barajı kıyısında bulunan ve bilim merkez içerisinde sergilenen 7,5 milyon yıllık fosiller hakkında bilgiler aldı.

- 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi'nde çalışma saatleri yeniden düzenlendi

Talas Belediyesi 7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’nde çalışma saatleri, "yerinde karar" dönemine göre yeniden düzenlendi.

Buna göre, daha önce cumartesi günü kapalı olan kütüphane, artık cumartesi günleri de hizmet verecek. Ayrıca saat 19.00’a kadar açık olan kütüphane artık pazar hariç her gün saat 20.00’ye kadar hizmet verecek.

Salgın kuralları kapsamında pazar günleri kapalı olan merkezden 20 yaş altı gençler 14.00-18.00 saatleri arasında yararlanabilecekken, 65 yaş üzeri vatandaşlar da 10.00-14.00 saatleri arasında kütüphaneyi kullanabilecek.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ceylan mesajında, çağdaş, demokratik ve laik bir Türk toplumu hedefleyen başta Mustafa Kemal Atatürk, dönemin hükümetleri ve TBMM'nin, kadınların insan haklarından eşit yararlanması için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını vurgulayan Ceylan, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.