Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ulaşım AŞ tarafından geliştirilen ve son teknolojik altyapıya sahip Kaybis Versiyon-2 Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi'ni yerinde inceledi.Belediyeden yapılan...

22 Mart 2021 Pazartesi 16:16
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ulaşım AŞ tarafından geliştirilen ve son teknolojik altyapıya sahip Kaybis Versiyon-2 Akıllı Bisiklet Paylaşım Sistemi'ni yerinde inceledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükkılıç, proje hakkında Kayseri Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu'dan bilgi aldı.

Büyükkılıç, akıllı bisiklet paylaşım sistemlerinin kent dokusunu bozmayan, alternatif ulaşım sağlayan, sosyal fayda etkisi yüksek, çevresel ve sağlık açılarından teşvik edici, şehirlere ve kurumlara değer katan yönleriyle tüm dünyaca kabul edilen vizyoner projeler olduğunu belirtti.

Projenin TÜBİTAK tarafından desteklendiğini aktaran Büyükkılıç, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ olarak 6 farklı şehre satışını gerçekleştirdiğimiz Kaybis V-1 yerine üretmeye başladığımız günümüz teknolojisine uygun ve müşteri beklentilerini karşılayan Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemidir. Yeni Nesil Bisiklet Paylaşım Sistemi tasarımı, üretimi ve yazılımının tamamı yerli kaynaklarla gerçekleştirilmiş ve bunu belgeleyen yerli malı belgesine sahiptir." ifadelerini kullandı.

- Çolakbayrakdar'a teşekkür

Erciyesevler'de yaşayan vatandaşlar, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a, hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Bahar Cınkı, 6 yıldır mahallede ikamet ettiğini, belediyenin tüm imkanlarından yararlandıklarını belirtti.

Cınkı, emekleri için Çolakbayrakdar'a teşekkür etti.

81 yaşındaki Kahraman Taştan da özellikle Kocasinan Akademi tesisinde verilen eğitim hizmetinden çok memnun olduğunu aktardı.

Kocasinan ve Kayseri için çalışmaya ve üretmeye hız kesmeden devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar ise 'Nerede insan var ise biz orada olmalıyız' anlayışıyla en iyi hizmeti sunmanın çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

- Millet Bahçesi jürisi Talas'ta

Talas Belediyesi, Millet Bahçesi için düzenlenecek proje yarışmasının jürisini ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyeleri, Talas Millet Bahçesi sahasını gezerek incelemelerde bulundu.

Farklı şehirlerden gelen mimarlık, peyzaj ve şehir planlama alanlarında uzman jüri üyeleri proje alanını inceleyerek değerlendirme yaptı.

Prof. Dr. Deniz Güner başkanlığında Prof. Dr. Barış Ergen, Belemir Dalokay, Hasan Sıtkı Gümüşsoy ve Ömer Selçuk Baz'ın da aralarında yer aldığı jüri heyeti, ilçedeki tarihi ve kentsel alanlarda gerçekleştirdikleri incelemelerin ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile de bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Yalçın, Millet Bahçesi'nin adım adım ilerlediğini, jüri üyeleri ile bir araya gelerek proje yarışmasının detaylarını konuştuklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.