Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi Demokrasi Mahallesi'ndeki sosyal yaşam ve kültür merkezine merhum Alpaslan Türkeş'in ismini verdi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, nisan ayı meclis toplantısında oy birliği ile alınan...

06 Nisan 2021 Salı 12:48
Kayseri'den kısa kısa

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi Demokrasi Mahallesi'ndeki sosyal yaşam ve kültür merkezine merhum Alpaslan Türkeş'in ismini verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, nisan ayı meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla Demokrasi Mahallesi'ndeki sosyal yaşam ve kültür merkezine merhum Alpaslan Türkeş'in ismi verildi.

Burada konuşan Palancıoğlu, MHP grubunun merhum Alparslan Türkeş'in isminin bir tesis ve parka verilmesi için görüş sunduklarını belirtti.

Türkeş'i rahmetle anan Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Kayserili hemşehrimiz olan böylesine değerli bir şahsiyetin isminin yaşatılması önemli. Pazar günü de kendisinin ölüm yıl dönümüydü. Melikgazi Belediyesi olarak TOKİ Demokrasi Mahallesi'nde güzel bir sosyal yaşam ve kültür merkezi yapıyoruz. İnşallah burayı kısa zamanda hayata geçirecek ve ismi de bu tesise vereceğiz. Projenin üst katı kütüphane olacak. Burasının özellikle gençlerimizin çok işine yarayan bir tesis olacağını düşünüyoruz. Gençlerin rahat konforlu bir alanda ders çalışmalarını sağlamak için güzel bir mekanı mahallemize kazandıracağız. Sosyal tesis içerisinde akıl küpü çalışma istasyonu, MELMEK atölyeleri, çocuk oyun alanları, kafeterya, fitnes salonu ve servis mekanları bulunacak. Kadınlarımıza da hitap eden bir yer olacak. Yaşlılarımızın güzel vakit geçireceği ikinci bahar evi de olacak."

- Kocasinan Belediyesinin asfalt plenti

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yerli üretim asfalt plentiyle yol çalışmalarını sürdürüyor.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yazılı açıklamasında, daha geniş ve konforlu yollar yaparak, şehrin alt ve üst yapısını geleceğe hazırladıklarını belirtti.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mevsim itibariyle ilçenin dört bir yanında yol yapımı ve asfalt serimi seferberliği içinde olduklarını anlatan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti:

"Özellikle yenileme çerçevesinde, alt ve üst yapı, yol, kaldırım ile çevre düzenlemesi gibi bütün çalışmaları yaparak yeni Kocasinan'ı hızlı bir şekilde oluşturuyoruz. Ayrıca yeni yerleşim alanları ve alternatif yollar oluşturuyoruz. Bunları yaparken de 200 bin metrekare alan üzerinde Kayseri genelinde kamudaki en yüksek kapasiteye sahip, teknolojik donanımıyla dünya standartlarında asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. Çevre dostu özelliğiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanı sunuyoruz. Yüzde 100 yerli üretim olan plent ile yolları daha kaliteli hale getiriyoruz"

- Gülşehir Belediyesinde TİS sevinci

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Gülşehir Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.

Gülşehir Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Hak-İş Kayseri İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, sendika temsilcileri ve belediye yetkilileri katıldı.

İmza töreninde konuşan Çelik, sözleşmenin bir yılı kapsadığını, mevcut ücretlerin üzerine yüzde 20 zam yapıldığını belirtti.

Çiftci de imzalanan toplu iş sözleşmesinin her iki tarafa da hayırlı olması temennisinde bulundu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.