Kayserili kadın girişimci eczacılara özel ortak alım ve takas platformu kurdu

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren bir firmanın ortağı kadın girişimci, eczacılara özel ortak alım ve takas platformu kurdu.Teknopark'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen firmanın kurucu ortaklarından...

08 Mart 2021 Pazartesi 17:21
Kayserili kadın girişimci eczacılara özel ortak alım ve takas platformu kurdu

KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren bir firmanın ortağı kadın girişimci, eczacılara özel ortak alım ve takas platformu kurdu.

Teknopark'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen firmanın kurucu ortaklarından Gül Önder Özüberk, Türkiye'deki eczanelerin yaklaşık yüzde 20'sine yazılım hizmeti verdiklerini belirtti.

Platform hakkında bilgi veren Özüberk, şunları kaydetti:

"2016 yılından beri Erciyes Teknopark'ta yazılım alanında faaliyet gösteriyoruz. Geliştirdiğimiz projemizle 51 farklı şehirdeki, 5 bin 83 üye eczaneye ulaşmayı başardık. Eczanelerimiz ortak alım ve takas platformumuzu kullanarak ürün alımlarını çok daha karlı ve verimli bir şekilde yapıyorlar. Aynı şehirdeki eczaneler arasında kurulan gruplarda, ürün havuzu oluşturulup üyeler grup havuzuna verdiği miktarda havuzdan ürün çekebiliyor. Grubun ihtiyacı belirlenerek alınması gereken ürünler toplu bir şekilde alınıyor. Bu sayede ürünler her zaman en yüksek baremden alınarak havuza konuyor. Grup içerisinde kimse birbirine para ödemeden mahsuplaşma usulü takas gerçekleştiriliyor."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.