Kayseri'nin tescilli İncesu üzümü depremzedelere dağıtıldı

26 Eylül 2023 Salı 12:51
Kayseri'nin tescilli İncesu üzümü depremzedelere dağıtıldı

KAYSERİ (AA) - İncesu Belediyesi, 6 Şubat'ta deprem meydana gelen Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki afetzedelere 2 ton üzüm dağıttı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İncesu bağlarından toplanıp kutulanan üzümler Ericek, Çardaklı ve Göksun'daki konteyner kentlerde yaşayan depremzede ailelere teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, her fırsatta kardeş ilçeleri Göksun'un yanında olmaya gayret ettiklerini belirtti.

Bu yıl üzüm festivalinde sanatçı için kullanacakları bütçeyle 5 bin depremzede öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıttıklarını aktaran İlmek, şunları kaydetti:

"Bugün de ilçemizin simgesi olan coğrafi tescilli 2 ton üzümü depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Onların da ağızlarını tatlandırmak istedik. Belediye personelimiz Ericek, Çardaklı, Göksun'daki konteyner kentlerde bulunan depremzedelerimize ilçemizim simgesi olan üzümü dağıttı. Her fırsatta kardeş ilçemizin yanında olacağız. Bizler 'Komşusu açken, tok olan bizden değildir.' düşüncesi ile çalışıyoruz. Elimizde olan ne varsa onlarındır. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Devletimizin eli depremzedelerimizin üzerinde olmaya devam edecek."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.