KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den 4. OSB açıklaması:

- "Sanayicilerimizden ve yeni yatırımcılarımızdan ilave organize sanayi bölgesi açılması için gelen talepler üzerine 4. organize sanayi bölgesi için çalışma yapıyoruz. İlk etap 6 milyon metrekare olacak"

01 Haziran 2021 Salı 14:03
KAYSO Başkanı Büyüksimitci'den 4. OSB açıklaması:

KAYSERİ (AA) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, sanayicilerden ve yeni yatırımcılardan ilave organize sanayi bölgesi açılması için gelen talepler üzerine 4. organize sanayi bölgesi için de çalışma yaptıklarını, ilk etabın 6 milyon metrekare olacağını belirtti.

KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın mayıs ayı olağan meclis toplantısı video konferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın da katıldığı toplantıda konuşan Büyüksimitci, geçen yıl mart ayındaki ilk tam kapanmadan sonra en hızlı toparlanmanın sanayide yaşandığına dikkati çekti.

Sanayi sektöründe faaliyetlerin artarak devam etmesinin ekonominin ayakta kalmasını ve büyümeyi sağladığını anlatan Büyüksimitci, "Konteyner sıkıntısı başta olmak üzere emtia, ara mal ve yarı mamul ürünlerde döviz bazındaki artışlar sanayicinin üretim gücünü önemli ölçüde etkilese de hükümetimizin de aldığı tedbirlerle bugün çok daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliriz." ifadesini kullandı.

Büyüksimitci, büyüme rakamlarından da görüldüğü gibi etkin aşılama, hizmet ve turizm sektörünün katkıları ile 2021 yılının sürpriz bir büyüme ile kapatılacağına inançlarının tam olduğunu belirtti.

Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 büyüdüğünü hatırlatan Büyüksimitci, Türkiye'nin dünyada Çin ve Tayvan'ın ardından ilk çeyrekte en hızlı büyüyen ülke olma başarısı gösterdiğini, özellikle sanayi sektörünün birinci çeyrekte yüzde 11'lik büyüme ile itici güç olmaya devam ettiğini kaydetti.

Kayserili sanayicilerin yatırım iştahının devam ettiğini aktaran Büyüksimitci, "İncesu OSB'de genişleme çalışması yapıyoruz. Sanayicilerimizden ve yeni yatırımcılarımızdan ilave organize sanayi bölgesi açılması için gelen talepler üzerine 4. organize sanayi bölgesi için de çalışma yapıyoruz. İlk etap 6 milyon metrekare olacak. Kayseri'de toplam 43 milyon metrekare OSB ve serbest bölgede alanımız var. OSB'lerimizde doluluk oranımız ise yüzde 85." değerlendirmesinde bulundu.

Sanayide kullanılan doğal gaz ve elektrik tüketiminin arttığına dikkat çeken Büyüksimitci, üç OSB ve bir serbest bölgede kullanılan doğal gaz tüketiminin geçen yılın nisan ayına göre yaklaşık yüzde 85, elektrik kullanımının ise yaklaşık yüzde 66 arttığını, bu verilerin ilk çeyrek büyüme rakamlarını da desteklediğini sözlerine ekledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise sanayicilerin taleplerini not aldığını belirterek, "Benim görevim sizin sözcünüz olmak. Benim görevim sizin hukukunuzu makul çerçeveler içinde savunmak. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sıkıntıların birçoğu pandemi kaynaklı. İnşallah sıkıntılarımızı aşacağız. Bu gemiyi hep birlikte yürüteceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantıda yine sizlerle beraber olacağız." ifadelerini kullandı.




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.