KAYÜ ve Talas Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Talas Belediyesi arasında mesleki ve teknik, eğitim ve üretim alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.KAYÜ'den yapılan açıklamaya göre, Senato Salonu'nda gerçekleştirilen törende,...

04 Ağustos 2021 Çarşamba 12:35
KAYÜ ve Talas Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Talas Belediyesi arasında mesleki ve teknik, eğitim ve üretim alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.

KAYÜ'den yapılan açıklamaya göre, Senato Salonu'nda gerçekleştirilen törende, işbirliği protokolünü Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın imzaladı.

Protokol töreninde konuşan Karamustafa, Kayseri'de merkez hariç 7 ilçede birimleri olan bir üniversite olduklarını belirtti.

Talas Belediyesi'nin her zaman kendilerine destek olduğunu ve katkı sağladığını hatırlatan Karamustafa, şunları kaydetti:

"Bugün burada imzaladığımız mesleki ve teknik eğitim ve üretim alanındaki işbirliği protokolü aslında fiiliyatta yürüttüğümüz işbirliğinin yazıya dökülmüş halidir. Üniversitemiz mesleki ve teknik yükseköğretim odaklı bir üniversitedir. Aslında burada imzalayacağımız işbirliği ile tabanda bire bir gelişen işbirliğini metin haline döküyoruz. İmzalayacağımız bu işbirliği ile şehrin köklü ama unutulmaya yüz tutan zanaat ve el sanatları geleneğini, güncel tasarım ve sanat yorumlarıyla buluşturup sonraki nesillere aktarmak isteğimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında bölgede istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yapmak üzere üniversitemizdeki birçok teorik ve pratik uygulama faaliyetlerini Talas Belediyesinin desteğiyle genişleterek büyüteceğiz."

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da KAYÜ ile baştan beri işbirliği yaptıklarını anlatarak, eğitim işbirliğine önem verdiklerini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.