Kazak üniversitesinden NÖHÜ'ye ziyaret

NİĞDE (AA) - Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini (NÖHÜ) ziyaret etti.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, senato...

16 Kasım 2018 Cuma 17:55
Kazak üniversitesinden NÖHÜ'ye ziyaret

NİĞDE (AA) - Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini (NÖHÜ) ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, senato salonunda yapılan toplantıyla Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aldambergenova ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Kazak üniversitesiyle yaptıkları iş birliği protokollerine işaret eden Kar, şunları kaydetti:

"Kazak Kızlar Devlet Pedagoji Üniversitesi ile ilişkilerimiz uzun yıllardır devam ediyor. Bundan sonra da bu ilişkileri geliştirerek, derinleştirerek sürdürmeyi arzu ediyoruz. Türkiye ile Kazakistan ortak bir tarih ve kültürü paylaşıyor. İlişkilerin gelişmesi ve devamı için karşılıklı ziyaretler ve bu ziyaretlerin somut çıktıya dönüşmesinin oldukça önemli oldu."

Konuk Rektör de üniversiteleri hakkında bilgi vererek, iki ülke ve üniversite arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önemine değindi.

NÖHÜ Eğitim Fakültesinde hazırlanan müzik dinletisi ve dans gösterisini izleyen Kazak heyet, Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezini de ziyaret ederek, burada Kazakistan uyruklu öğrencilerle görüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.