Kırıkkale İl Özel İdaresi Beton Santrali'nin açılışı yapıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde, köylerin beton yol kapasitesinin artırılması amacıyla yaptırılan İl Özel İdaresine ait beton santralinin açılışı yapıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, törende yaptığı konuşmada,...

24 Haziran 2022 Cuma 16:16
Kırıkkale İl Özel İdaresi Beton Santrali'nin açılışı yapıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde, köylerin beton yol kapasitesinin artırılması amacıyla yaptırılan İl Özel İdaresine ait beton santralinin açılışı yapıldı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, törende yaptığı konuşmada, ortaya çıkan eserin sadece kendisinin değil, bütün arkadaşlarının ürünü olduğunu söyledi.

Kırıkkale'de 185 köy ve 2 bin 453 kilometre yol ağı bulunduğunu belirten Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Bunun sadece 177 kilometresi sıcak asfalt, 80 kilometresi beton asfalt, 750 kilometresi de sathi kaplama. Burada kalıcı işler yapmak istiyoruz. Geçen yıl yapılan beton yol 51,5 kilometreydi. Bu yıl hep beraber bu rakamın 2 katından fazlasını yapacağız. Bu bir takım işi, biz de iyi bir takımız. Yol sadece araçların geçtiği, ulaşımı sağlayan bir güzergah değil. Köy yolları, sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına getiren, bu süreyi kısaltan, emniyet hizmetlerini getiren, huzuru ve çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını sağlayan, şehirdeki kamu hizmetlerinin hepsine çok daha kısa ve zahmetsiz bir şekilde ulaşma vesilesidir. Yani köy yolu, köyü şehirleştiren ve medenileştiren bir hizmettir."

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can da tesisin hayırlı olması dileğinde bulunarak, vatan ve millet sevdasıyla gece gündüz çalışan bir valilerinin olduğunu dile getirdi.

Dünyadaki krize rağmen Türkiye'nin devasa eserler ürettiğini dile getiren Can, "1915 Çanakkale Köprüsü, havalimanları, barajlar, imar ve ihya, doğal gaz arayışları, terörle ilgili aldığımız mesafe... Emperyalist güçlerin bütün tehditlerine rağmen tarih yazıyoruz. Bütün bunların bir ekonomik maliyeti var. Bunlar her şeye rağmen yapılıyor." diye konuştu.

Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberindekiler, konuşmaların ardından butona basarak, santralin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, MHP İl Başkanı Murat Abalı, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.