Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu'ndan "14 Mart Tıp Bayramı" mesajı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Tekbıyıkoğlu, mesajında, insan sağlığının öneminin kuvvetli bir şekilde hissedildiği şu günlerde, görevini büyük bir özveriyle...

14 Mart 2022 Pazartesi 09:56
Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu'ndan

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekbıyıkoğlu, mesajında, insan sağlığının öneminin kuvvetli bir şekilde hissedildiği şu günlerde, görevini büyük bir özveriyle ve fedakarca yerine getirmeye çalışan sağlık çalışanların bayramını kutladı.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergelerinden birisinin de sağlık hizmetlerinde ulaşılan nokta olduğuna dikkati çeken Tekbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

"İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi, tüm insanlığın ve toplumun önemli hedeflerinden biridir. Bu nedenle hekimlik mesleği her zaman kutsal, saygın ve onurlu bir meslek olarak görülmüştür. İnsanların vazgeçemeyeceği temel hak olan sağlıklı hayat, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sosyal devletin en önemli özelliklerinden birisi de tüm vatandaşlarına yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verebilmesidir. Bu insan ve insan hayatına verilen önemin bir göstergesidir."

Tekbıyıkoğlu, 2 yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının yaşandığı bu dönemde, canları pahasına görev yapan sağlık personelinin göstermiş olduğu büyük çaba, gayret ve fedakarlıkların her türlü takdirin üzerinde olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.