Kırıkkale'de aşure etkinliği düzenlendi

KIRIKKALE (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Hasandede köyünde aşure etkinliği düzenlendi.Hasandede Cemevi'nde düzenlenen etkinlikte, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından aşure ikram edildi.Vali...

19 Ağustos 2022 Cuma 17:23
Kırıkkale'de aşure etkinliği düzenlendi

KIRIKKALE (AA) - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Hasandede köyünde aşure etkinliği düzenlendi.

Hasandede Cemevi'nde düzenlenen etkinlikte, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından aşure ikram edildi.

Vali Tekbıyıkoğlu, programda yaptığı konuşmada, birçok yerde farklı etnik yapı ve dini grupla birlikte görev yaptığını ve onlara hizmet götürmek için çalıştıklarını söyledi.

Bazen bu farklılıkları bir fırsat için düşünenler olduğunu aktaran Tekbıyıkoğlu, "Farklılıklarımız, zenginliklerimizdir. Biz birliğimizi ve dirliğimizi birbirimizden alıyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin. Bugün burada bir arada olmaktan da çok mutluyum. İyi ki varsınız, sofranız hayırlı ve bereketli olsun." diye konuştu.

Deyişlerin söylendiği ve Alevi Dedesi Mustafa Kemal Demirhan tarafından dua edilen etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, Yahşihan ilçesinde de muharrem ayı dolayısıyla esnaflar tarafından organize edilen programda, Yahşihan Merkez Camisi'nde cuma namazının ardından cemaate aşure dağıtıldı.

Esnaflar adına konuşan Mustafa Cantaş, yaklaşık 3 yıldır devam ettirdikleri aşure ikramlarının geleneksel hale geldiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.