Kırıkkale'de karantinayı ihlal eden 2 kişi ile yolcu minibüsü firmasına para cezası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de PCR testi pozitif çıkan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantina süresi bitmeyen öğrenci ve seyahat ettiği yolcu minibüsü firması ile ziyaret için cezaevine giden kişiye 12 bin 150 lira ceza uygulandı.İl...

23 Eylül 2021 Perşembe 15:46
Kırıkkale'de karantinayı ihlal eden 2 kişi ile yolcu minibüsü firmasına para cezası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de PCR testi pozitif çıkan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) karantina süresi bitmeyen öğrenci ve seyahat ettiği yolcu minibüsü firması ile ziyaret için cezaevine giden kişiye 12 bin 150 lira ceza uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kovid-19 denetimi sırasında, Ankara'dan Kırıkkale'ye gelen yolcu minibüsünü yüksek hızlı tren köprüsü altındaki kontrol noktasında durdurdu.

HES kodu sorgulamasında yolculardan Ş.Ü'nün (22) karantina süresinin devam ettiğini belirleyen ekipler, durumu İl Salgın Denetim Merkezi'ne bildirdi.

Sorgulamada yolcunun PCR testinin pozitif olduğunu tespit eden ekipler, karantina kurallarını ihlalden Ş.Ü'ye 4 bin 50 lira, minibüs firmasına da 4 bin 50 lira ceza yazdı.

Öğrenci olduğunu ve Ankara'dan Kırıkkale'ye yurt bakmaya geldiğini iddia eden Ş.Ü, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait kent merkezinde bulunan yurda yerleştirildi.

Öte yandan, Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan yakınını ziyarete giden bir kişi, kontrollerde temaslı olduğunun belirlenmesi üzerine 4 bin 50 lira ceza uygulanarak karantinaya alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.