Kırıkkale'de online satranç turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediyesince yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında yılbaşında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında düzenlenen online satranç turnuvasında dereceye öğrencilere ödülleri...

08 Ocak 2021 Cuma 15:39
Kırıkkale'de online satranç turnuvasında dereceye girenler ödüllendirildi

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Belediyesince yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında yılbaşında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında düzenlenen online satranç turnuvasında dereceye öğrencilere ödülleri verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 1 Ocak'ta düzenlenen turnuvada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından verildiği belirtildi.

Yılın ilk gününde gerçekleştirilen turnuvaya çok sayıda Kırıkkaleli öğrencinin katıldığı aktarılan açıklamada, "Turnuvada öğrenciler kıyasıya bir yarışma çıkardı. Son derece çekişmeli karşılaşmalar sonucunda ilk 3'e giren sporculara tablet ve satranç takımı, sıralamada 14'üncüye kadar olanlara da satranç takımı hediye edildi. Turnuvada, Mustafa Ege İnanç birinci, Deniz Emir Köksal ikinci, Kayra Menşur üçüncü oldu." ifadeleri aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Saygılı, şunları kaydetti:

"Kırıkkale Belediyesi olarak bu dönemde evlerinde çok sıkılan çocuklarımıza yönelik bir etkinlik yapmak istedik ve satranç turnuvası düzenledik. Katılım oldukça yüksek oldu. Bu bizi mutlu etti. Satranç önemli bir zeka oyunu. İçerisinde bulunduğumuz çağ, bilişim çağı. Onun için gençlerimiz bilgisayar yazılımlarına yöneliyor. Satranç stratejisi ve hamlesi çocuklarımıza önemli zihinsel katkılar sağlıyor. Çocuklarımıza satranç oynamayı, bu tür turnuvalara katılmayı tavsiye ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.