Kırıkkale'de ormanlar havadan ve karadan denetleniyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de İl Jandarma Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kentteki ormanlık alanlar, muhtemel yangınlara karşı hem havadan hem de karadan denetleniyor.Kent sınırlarında bir kısmı meşe, iğde ve...

20 Ağustos 2022 Cumartesi 13:41
Kırıkkale'de ormanlar havadan ve karadan denetleniyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de İl Jandarma Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kentteki ormanlık alanlar, muhtemel yangınlara karşı hem havadan hem de karadan denetleniyor.

Kent sınırlarında bir kısmı meşe, iğde ve söğüt ağaçlarından oluşan yaklaşık 40 orman ve ağaçlandırma sahası bulunuyor.

Jandarma ekipleri, yangın riskinin yüksek olduğu bölgelerde Orman İşletme Müdürlüğü görevlileriyle koordineli şekilde düzenlenen devriye faaliyetlerini artırdı.

Ekipler, bugün Kent Ormanı'nda drone ile denetim yaparak, mesire alanında bulunan vatandaşlara, ormanlık alanlara girişlerin yasak olduğu, mesire alanı dışındaki yerlerde ateş yakılmaması ve çöplerin toplanılması gerektiği konularında uyarıda bulundu.

Önleyici kolluk devriyelerince ormanların ve ağaçlandırma sahalarının 24 saat esasına göre denetim ve kontrolünün aralıksız şekilde devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.