Kırıkkale'de tedavi edilen leylek yavrusu cami kubbesindeki yuvaya bırakıldı

09 Ağustos 2023 Çarşamba 12:07
Kırıkkale'de tedavi edilen leylek yavrusu cami kubbesindeki yuvaya bırakıldı

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde cami kubbesindeki yuvadan düşen leylek yavrusu, tedavisinin ardından yuvasına konuldu.

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veteriner Fakültesinde tedavisi tamamlanan yavru, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekiplerince Hüseyin Onbaşı Camisi'nin kubbesindeki yuvasına getirildi.

Leylek, itfaiye ekiplerince yuvaya bırakıldı.

DKMP Şube Müdürlüğü görevlisi Utku Ercan, tedavi ve dinlenme sürecinin ardından bir süre şubelerinde leyleğe baktıklarını söyledi.

Yuvasına bırakmak için kuşu ilçeye getirdiklerini aktaran Ercan, "İlk aldığımızda bitkin haldeydi. İnsanlarımız da bu konuda daha duyarlı olursa ne mutlu bize." dedi.

Hüseyin Onbaşı Camisi'nin kubbesindeki yuvasından 5 Ağustos'ta rüzgarın etkisiyle düşen leylek yavrusu, vatandaşların ihbarıyla DKMP Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavisi için KKÜ Veteriner Fakültesine götürülmüştü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.