Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesel kalkınma odaklı projeleri tanıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin (KAEÜ) bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşmayı hedefleyen pilot projeleri, kent meydanına kurulan stantlarda tanıtıldı.KAEÜ'nün 4. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması kapsamında fakülte...

24 Mayıs 2022 Salı 14:15
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bölgesel kalkınma odaklı projeleri tanıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin (KAEÜ) bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşmayı hedefleyen pilot projeleri, kent meydanına kurulan stantlarda tanıtıldı.

KAEÜ'nün 4. Geleneksel Üniversite Şehir Buluşması kapsamında fakülte ve yüksekokulların faaliyetlerinin tanıtımı için Cacabey Meydanı'nda sergi açıldı.

Üniversitenin uyguladığı pilot projeler için de farklı stantların oluşturulduğu meydanda, akademisyenler ve öğrenciler ziyaretçilere projeler hakkında bilgi verdi.

KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, serginin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma katkı görevleri olduğunu belirterek, bu anlamda faaliyetlerini içeren sergi açtıklarını söyledi.

"Jeotermal ve tarım" alanında bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşmaya katkı yapmak için farklı pilot projeler uyguladıklarını anlatan Karakaya, şunları kaydetti:

"Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 41 üniversite arasından seçilen ilk 5 pilot üniversite arasında yer aldı. 2016 yılından beri toplumsal katkı sayabileceğimiz 6 dönüştürücü proje yürütmekteyiz. Bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma başlıkları altında yürüttüğümüz projelerin 3'ü tarımla ilgili 3'ü de sağlık alanındadır."

Açılış programına Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Protokol üyeleri, açılışın ardından stantları gezerek bilgi aldı.

Jeotermal Seracılık Projesi standında bilgi veren Doç. Dr. Hakan Başak, stantta farklı renklerde kokteyl ve salkım domatesler yer aldığını belirterek, "Seradaki amacımız üretim değil, kaliteyi artıracak çalışmalar yapmak. Bu konuda güzel sonuçlar alıyoruz. Sektörle sürekli iletişim halindeyiz, elde ettiğimiz verileri sürekli onlarla paylaşıyoruz. En uygun çeşitleri en uygun şekilde üretmeleri için katkı yapıyoruz." dedi.

İki gün sürecek sergi kapsamında müzik, şiir ve dans gösterileri de sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.