Kırşehir OSB çalışanlarına afet farkındalık eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işletmelerindeki çalışanlara afet farkındalık eğitimi verdiği bildirildi.İl AFAD Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,...

27 Mart 2021 Cumartesi 13:13
Kırşehir OSB çalışanlarına afet farkındalık eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) işletmelerindeki çalışanlara afet farkındalık eğitimi verdiği bildirildi.

İl AFAD Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2021 yılının "Türkiye Afet Eğitim Yılı" olarak belirlenmesiyle OSB'deki işletmelerde çalışanlara bilgi verildiği belirtildi.

OSB'lerdeki işletmelerin ziyaret edilmesinin ardından çalışanlarla bir araya gelinerek, afetlere karşı farkındalık oluşturulduğu anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetler hakkında OSB çalışanlarına bilgi verilmiştir. OSB bölgelerinde bulunan işletmelerde, endüstriyel kazaların önlenmesine yönelik arama, kurtarma, tahliye ve yangınla mücadele konularını içeren bilgiler de anlatılmıştır. Afet sigortası, toplanma alanları, afet ve acil durum planı, afet ve acil durum çantası, afet ve acil durum anında ilk 6 saatin önemi örneklerle bahsedilmiştir. Afetlere ilişkin bilgi ve becerileri kazandırılması, tutum, davranış, sorumlulukların arttırılması amacıyla afet farkındalık eğitimleri devam etmektedir."

Açıklamada, İl AFAD uzmanlarınca Mermerler, Karlı, Molla Osman ve Demirci camilerinde de vatandaşlara afetler hakkında bilgi verildiği kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.