Kırşehir Sağlık Müdürü Türkoğlu:

- "Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler"

25 Nisan 2018 Çarşamba 12:47
Kırşehir Sağlık Müdürü Türkoğlu:

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu, aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumların hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterdiğini belirtti.

Türkoğlu, Dünya Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu yılki Aşı Haftası'nın hedefinin, ulusal GBP hedeflerine ulaşılması, bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık oluşturulması ve her yaştan insanın korunmasının sağlanması olduğunu ifade etti.

Bu hedefe ulaşılabilmesi için sektörler arası işbirliği ile aşılamanın önemi ve çocukluk dönemi aşı takvimi konularında bilgilendirme çalışmaları için sosyal mobilizasyon faaliyetleri düzenlendiğini aktaran Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur. Bütün çocuklar doğar doğmaz takvime uygun bir şekilde aşılanmaya başlanmalıdır. Aşılar sadece çocuklar için değildir. Birçok erişkin aşıyla kolaylıkla önlenebilen hastalıklar nedeniyle sakat kalmakta ya da ölmektedir. Bu nedenle her genç, yetişkin ve yaşlı kimse bağışıklamadan yararlanmalıdır."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.