Kırşehir TSO'dan iş birliği protokolü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Hollanda - Türkiye Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.Kırşehir TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda binasında düzenlenen törende konuşan Kırşehir...

30 Haziran 2018 Cumartesi 15:45
Kırşehir TSO'dan iş birliği protokolü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Hollanda - Türkiye Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Kırşehir TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, oda binasında düzenlenen törende konuşan Kırşehir TSO Başkanı Selahattin Ekicioğlu, iş birliği protokolüyle iki ülke arasında ticari ve hukuki iletişimi arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye ve Hollanda arasında köprü vazifesini üstlenerek dış ticaret ile ilgili en önemli adreslerden biri haline gelmek istediklerini vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız iki ülke arasında yer alan sektörler ve bu sektördeki firmalar için yeni fırsatlar yaratarak, daha güçlü ticari ilişkiler kurulmasına öncülük etmektir. Bu protokolle Kırşehirli hemşehrilerimizin ekonomik olarak memleketlerine yatırım yapmalarını teşvik edeceğiz. Kırşehir ticaretini, ihracatını daha ileriye taşımalıyız. İmza altına alınan bu protokolle ikili işbirliği fırsatları oluşturarak, ihracatı üst seviyelere taşıma arzusundayız. Firmalar arasında etkin bir iletişim sağlanması, Kırşehir ve Hollanda’da mevcut olan sektörel pazar bulunması, üyelerimiz ve Hollandalı firmaların farklı sektörler de ikili ekonomik işbirliklerinin artmasına katkı sağlayarak yeni eğitim programları ve araştırmalar geliştirmeyi ve uygulamayı sağlayacağız."

Törene, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre, Hollanda Büyükelçilik Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Derya Kaplan, Tarım Uzmanı Ali Etik, Ticaret Geliştirme Uzmanı Bünyamin Asya, Hollanda'dan iş adamları, TSO yönetim kurulu üyeleri ve Kırşehir'den bazı iş adamları katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.