Kırşehir Valisi Akın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Akın, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının işgal kuvvetlerini söküp...

18 Mayıs 2021 Salı 10:43
Kırşehir Valisi Akın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akın, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının işgal kuvvetlerini söküp atmak için Samsun'dan Anadolu'ya çıkarak Milli Mücadele dönemini fiilen başlattığı bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

İstiklal mücadelesini zafere taşıyan ecdattan miras kalan milli birlik ve dayanışma ruhunun, bugün ülke olarak sahip olunan tüm kazanımlara aynı şevkle sahip çıkmayı, ülkeyi daha ileriye taşımak için durmadan çalışmayı, geleceğe umutla ve güvenle bakmayı sağladığını vurgulayan Vali Akın, cumhuriyetin kuruluşu ile neticelenen bu mücadelenin esaret altındaki milletlere de örnek teşkil ettiğini belirtti.

Mesajında gençlere tavsiyelerde de bulunan Akın, şunları kaydetti:

"Sizlerin, bu güvene layık olarak tarihimize, milli ve manevi değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi daha huzurlu günlere taşıyacağınıza ve sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir ülke bırakacağınıza yürekten inanıyorum.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, milletimizin ve ülkemizin geleceği olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.