Kırşehir'de afet farkındalık eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince, Fatma Bacı ve Ahi Evran-ı Veli Çocuk Evleri Siteleri ile Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mobilya fabrikasında afet farkındalık eğitimi, deprem ve yangın...

05 Haziran 2022 Pazar 17:43
Kırşehir'de afet farkındalık eğitimi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince, Fatma Bacı ve Ahi Evran-ı Veli Çocuk Evleri Siteleri ile Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mobilya fabrikasında afet farkındalık eğitimi, deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Kırşehir AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, afet farkındalık eğitiminde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anındaki doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk 6 saatin önemi, toplanma, barınma alanları ile arama kurtarma için yapılması gerekenler anlatıldı.

Deprem ve tahliye tatbikatı ile afet sonrası hareketlerin uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimde, gönüllülük sistemi ve AFAD Acil Mobil uygulamalarından da bahsedildi.

Özel mobilya fabrikasındaki yangın tatbikatında da yangın anında kullanılacak koruyucu teçhizatlar tanıtıldı, söndürme ve kurtarma teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.