Kırşehir'de afet farkındalık ve risk azaltma eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kentte afet farkındalık eğitimi ve risk azaltma plan çalışmaları yapıldığı bildirildi.Kırşehir AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Risk Azaltma...

29 Haziran 2022 Çarşamba 12:14
Kırşehir'de afet farkındalık ve risk azaltma eğitimi verildi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kentte afet farkındalık eğitimi ve risk azaltma plan çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Kırşehir AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında Akpınar ve Mucur'da eğitim programları düzenlendi.

Akpınar ve Mucur'da gerçekleştirilen eğitimlerde muhtarlara, kuraklık, su yönetimi, kaya düşmesi ve heyelan afetlerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polislerine de afet farkındalık ve arama kurtarma eğitimi verildi. Görev mahallerindeki olay noktasına dakikalar içinde ulaşabilen polislere, afet ve acil durumlarda kullanılan arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı yapılarak, kullanma teknikleri, olayların türüne göre müdahale şekilleri anlatıldı.

Eğitimler sayesinde, polislerin görevlerinin yanında arama kurtarmaya da müdahale etmeleri amaçlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
KırşehirAfad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.