Kırşehir'de çörek otu yetiştiriciliği çalışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kentte 2500 dekar alanda çörek otu ekimi yapılarak, başarılı olduklarını bildirdi.Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Müdürlüğünün çörek otu yetiştiriciliği...

15 Kasım 2020 Pazar 13:52
Kırşehir'de çörek otu yetiştiriciliği çalışmaları

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kentte 2500 dekar alanda çörek otu ekimi yapılarak, başarılı olduklarını bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Müdürlüğünün çörek otu yetiştiriciliği projesinin geçen yıl Konya Ovası Projesi (KOP) Başkanlığı tarafından onaylanmasıyla farklı bölgelerde 2500 dekar alanda ekimi yapılarak, başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Çörek otu yetiştiriciliğinin Kırşehir için çok yeni ve alternatif bir ürün olduğunu ifade eden Şahin, çörek otunun birçok faydası bulunduğunu da aktardı.

Şahin, "Ürün, ilimiz toprak ve iklim yapısına uygun olup, timokinon oranı yüksektir. İlimizde yeni bir alternatif ürün olması sebebiyle çiftçilerimize yetiştiricilik konularında müdürlük olarak destek verdik. Gübrelemesi, ilaçlaması nasıl yapılır, yetişmesi ve olgunlaşması, hasat dönemine ulaştığında nasıl yapılacağı gibi konularda bilgi verdik. Çiftçilerimiz il ve ilçe müdürlüklerimize gelerek teknik personelimizden bu konu bilgi alabilir." ifadelerini kullandı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.