Kırşehir'de engellilere hibe desteği başvuruları başladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, engellilere hibe desteği başvurularının başladığı bildirildi.Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, engellilerin kendi işlerini kurması, mesleki eğitim alarak...

12 Mart 2021 Cuma 16:58
Kırşehir'de engellilere hibe desteği başvuruları başladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, engellilere hibe desteği başvurularının başladığı bildirildi.

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, engellilerin kendi işlerini kurması, mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olunması amacıyla Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hibe desteği sağlandığı ifade edildi.

Her yıl iki defa engellilere yönelik proje başvurusu alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Proje kapsamında, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması, kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek veriyoruz. Bunlardan en önemlisi ise engellilerin kendi işini kurup iş sahibi olmasını sağlayan projedir. Bu proje kapsamında engelli girişimcilere 65 bin liraya kadar destek veriliyor. İl Müdürlüğümüze başvurdukları takdirde engelli vatandaşlarımıza proje başvuruları hakkında ayrıntılı bilgi verilip ne yapmaları gerektiği hususunda sonuna kadar destek verilecektir."

Açıklamada, başvuruların 16 Nisan'a kadar "e-Devlet" portalı üzerinden yapılabileceği aktarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.