Kırşehir'de "Gönül Birliği Kültür Şöleni" gerçekleştirilecek

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIYŞAD) ve Avrupa Türk- İslam Birliği (ATİB) iş birliğinde "Gönül Birliği Kültür Şöleni" gerçekleştirilecek.KIYŞAD'dan yapılan açıklamada, şölenin 26-28 Ağustos...

23 Ağustos 2022 Salı 17:08
Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği (KIYŞAD) ve Avrupa Türk- İslam Birliği (ATİB) iş birliğinde "Gönül Birliği Kültür Şöleni" gerçekleştirilecek.

KIYŞAD'dan yapılan açıklamada, şölenin 26-28 Ağustos tarihlerinde Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

Şölen kapsamında 26 Ağustos Cuma akşamı Ahi Muhabbet Gecesi düzenleneceği ifade edilen açıklamada, Avrupa ve Türkiye'nin farklı illerinden 20 şair ve ozanın eserlerini seslendireceği aktarıldı.

Açıklamada, 27 Ağustos Cumartesi günü 9 şair ve ozanın sahne alacağı kaydedildi.

ATİB Kırşehir Temsilcisi Sait Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şölene Avrupa'da yaşayan ve Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Yozgat ve Aksaray'a gelen gurbetçilerin de katılacağını söyledi.

Şölende Neşet Ertaş'tan Şemsi Yastıman'a kadar vefat eden ozan ve şairlerin de anılacağını vurgulayan Sargın, "Türkülerimiz, ağıtlarımız, hicivlerimiz, taşlamalarımız, atışmalarımız ve şairlerimizin okuyacağı şiirlerin vitrine çıkacağı bir etkinlik olacak. Şölen kapsamında Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Camisi, Neşet Ertaş Kültür Evi, Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Kaman Japon Bahçesi ziyaret edilecek." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.