Kırşehir'de "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" kampanyası devam ediyor

KIRŞEHİR (AA) - Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla vekaletle kurban kesim kampanyasını sürdürdüklerini bildirdi.Uygur, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl...

09 Ağustos 2018 Perşembe 16:46
Kırşehir'de

KIRŞEHİR (AA) - Türk Kızılayı Kırşehir Şube Başkanı Adnan Naci Uygur, "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla vekaletle kurban kesim kampanyasını sürdürdüklerini bildirdi.

Uygur, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ki kampanyada hayırseverlere "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla seslendiklerini ifade ederek, Türk Kızılayı'nın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası ile yurt içinde ve dışında ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştırdıklarına vurgu yapan Uygur, uygulanan model sayesinde ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu et ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçladıklarını aktardı.

Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceklerine işaret eden Uygur, şunları kaydetti:

"Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilip 800 gramlık teneke kutulara konularak, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler, Balkan, Afrika, Güney ve Orta Asya ile Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yaklaşık 40 ülkede ihtiyaç sahipleri için Kızılay'a kurban vekaletlerini verebilecek. Yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 750 lira öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 590 lira ödeyecek. Ayrıca ödemesini kredi kartıyla yapacak olan vekalet sahipleri dört taksit imkanından yararlanabileceklerdir. Kırşehir halkımızı kurban bağışı yapmaya bekliyoruz."


Anahtar Kelimeler:
KırşehirTürk Kızılayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.