Kırşehir'de lavanta şöleni düzenlenecek

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, deneme üretimi yaptıkları lavanta bahçesinde halka tanıtım için şölen düzenleyeceklerini belirtti.Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Güldiken Mahallesi Ortaköy Caddesi'ndeki...

01 Temmuz 2021 Perşembe 18:04
Kırşehir'de lavanta şöleni düzenlenecek

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, deneme üretimi yaptıkları lavanta bahçesinde halka tanıtım için şölen düzenleyeceklerini belirtti.

Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Güldiken Mahallesi Ortaköy Caddesi'ndeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü karşısında bulunan lavanta bahçesinde ikinci hasadı yapacaklarını ifade etti.

Geçen yıl yapılan hasattan elde edilen çiçeklerin kurutulduğunu ve Kırşehir halkına tanıtım amaçlı dağıtıldığını aktaran Ekicioğlu, sonraki yıllarda ekim alanının genişletileceğini kaydetti.

Ekicioğlu, bu yıl ki hasadı şölen havasında gerçekleştireceklerini vurgulayarak, "3 Temmuz 2021 Cumartesi günü lavanta bahçesinde lavanta şöleni düzenleyeceğiz. Programa tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Şölende ayrıca lavantanın yetiştirilme süreci ve lavanta yağının nasıl elde edildiği ile ilgili bilgiler verilecek." ifadelerini kullandı.

Lavanta şöleni alanında panoramik fotoğraf çekim köşeleri, çocuklara özel palyaço gösterisi ve balon dağıtımı yapılacağına işaret eden Ekicioğlu, lavanta fidesi, lavanta kesesi ve buketi de dağıtacaklarını bildirdi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.