Kırşehir'de LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu başladı.LGS'ye giren öğrenciler, saat 09.00'da...

05 Haziran 2022 Pazar 10:10
Kırşehir'de LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu başladı.

LGS'ye giren öğrenciler, saat 09.00'da okullarında hazır bulundu. Okul bahçelerine öğrenci yakınları alınmadı, bina girişinde ve bahçesinde sınava girerken öğrenciler arasında yoğunluk oluşmaması amacıyla uyarılar yapıldı.

Okul bahçelerindeki idareci ve görevliler, öğrencileri sınav giriş belgeleri ve kimliklerini kontrol ederek binalara aldı.

Kırşehir merkez ve 6 ilçede iki oturum halinde gerçekleştirilen sınava, kent genelinde 57 okulda 193 salonda, 2 bin 916 öğrenci giriyor.

Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı öğrencilerin sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan bireyler olmalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, görev ve sorumluluklarını bilerek yetişmelerini önemsiyoruz. Sınavınızın sonucu ne olursa olsun hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, sınavlarda görev alacak idarecilerimize kolaylıklar diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
KırşehirLGS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.