Kırşehir'de sel ve doludan etkilenen çiftçilere 6 bin fide desteği sağlandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de ekili arazileri sel ve doludan etkilenen çiftçilere 6 bin sebze fidesi dağıtıldığı bildirildi.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta aralıklarla yağan dolu ve meydana...

18 Haziran 2021 Cuma 17:49
Kırşehir'de sel ve doludan etkilenen çiftçilere 6 bin fide desteği sağlandı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de ekili arazileri sel ve doludan etkilenen çiftçilere 6 bin sebze fidesi dağıtıldığı bildirildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta aralıklarla yağan dolu ve meydana gelen selin tarım alanlarında ciddi zararlara yol açtığı belirtildi.

Üniversite tarafından yürütülen Termal Seralarda Kümelenme Projesi kapsamında kurulan Ar-Ge serasında yetiştirilen fidelerin, zarar gören çiftçilere hibe edildiği aktarılan açıklamada, "Üniversitemiz her zaman olduğu gibi yine Kırşehir çiftçisinin yanında olduğunu gösterdi. Sel ve dolu yağışından zarar gören Kırşehir merkeze bağlı Sevdiğin, Karalar ve Kortulu köylerindeki çiftçilere, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile köy muhtarları koordinasyonuyla ücretsiz 6 bin sebze fidesi dağıtıldı." ifadeleri kullanıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.