Kırşehir'de tütünle mücadelede "Görev Bende" gönüllülük programı başladı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de tütünle mücadelede "Görev Bende" gönüllülük programının başladığı bildirildi.İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, tütün ürünü kullanımının...

10 Nisan 2022 Pazar 16:44
Kırşehir'de tütünle mücadelede

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de tütünle mücadelede "Görev Bende" gönüllülük programının başladığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının, tütün ürünü kullanımının zararları konusunda farkındalık oluşturmak ve tütün bağımlılığıyla mücadeleyi güçlendirmek amacıyla "Görev Bende" gönüllülük programında çalışmalara başlandığı belirtildi.

Program kapsamında, tütünle mücadele de görev almak isteyen gönüllülere etkili iletişim, tütün ürünü kullanımının zararları ve bırakmanın yararları, pasif içicilik, sigara bırakma hizmetleri gibi konularda eğitimlerin sürdüğü anımsatılan açıklamada, yüz yüzenin yanı sıra sosyal medyada da yapılan çalışmalara gönüllülerden destek vermeleri istendiği aktarıldı.

Açıklamada, "Gönüllülük programı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, muhtarlar, öğrenci yurtları ve kütüphaneler ile Kırşehir Kent Konseyi ile organize edilen stantlarda vatandaşlara eğitimler verildi." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.