Kırşehir'de üreticilere damızlık koç dağıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 121 üreticiye damızlık koç dağıtıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Koyun ve Keçilerde Verimliliği...

10 Temmuz 2018 Salı 11:41
Kırşehir'de üreticilere damızlık koç dağıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 121 üreticiye damızlık koç dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında kentteki 121 üreticiye, 121 damızlık koç dağıtıldı.

Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarında yapılan damızlık koç dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, yüzde 75 hibe destekli 121 damızlık koç dağıtarak üreticilere destek olduklarını söyledi.

Kırşehir'de 198 bin büyükbaş, 227 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"İlimizde hayvancılık gelişiyor. Hızlı bir şekilde modern besi işletmeleri kurulmaktadır. 2013 yılından beri devam eden verimliliği arttırma projeleriyle 5 yılda toplam 362 bin 600 lira bütçe ile 369 damızlık koç dağıtılmıştır. Bu yıl da 120 bin lira bütçe ile ilimizde bulunan Malya Tarım İşletmesinden temin edilen 121 akkaraman ırkı damızlık koçun dağıtımını bugün yaptık. Proje sayesinde Kırşehir'de koyunlarında kaliteli damızlık koç kullanarak verimliliği arttırmak, ayrıca sürülerde kullanılan damızlık koçları değiştirerek sürüde akrabalık oranını düşürerek bu şekilde oluşabilecek verim kayıplarının önüne geçmek amaçlanmaktadır. 2018 yılında da desteklemelerimiz artarak devam etmektedir. Tarım ve hayvancılık konusunda ücretsiz danışmanlık yapmaya devam ediyoruz."

Damızlık koç dağıtım törenine Vali Yardımcısı Ercan Ateş, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Erol Doğan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Ozan, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik ve üreticiler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.