Kırşehir'deki termal tesisler, Alman turistleri ağırladı

KIRŞEHİR (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Almanların yer aldığı kafile, Kırşehir'in termal sağlık hizmetlerinden yararlandı.Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Almanya vatandaşlarından...

08 Nisan 2021 Perşembe 12:54
Kırşehir'deki termal tesisler, Alman turistleri ağırladı

KIRŞEHİR (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan Almanların yer aldığı kafile, Kırşehir'in termal sağlık hizmetlerinden yararlandı.

Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Almanya vatandaşlarından oluşan 20 kişilik grubun, 2021'in ilk turist kafilesi olarak kente geldiği belirtildi.

Kafilenin 7 gün kent merkezindeki tesislerde termal sağlık hizmeti aldığı ifade edilen açıklamada, kentin sağlık turizmi alanında yeterli altyapıya sahip olduğu vurgulandı.

Ziyaretçilerin rehber eşliğinde Kaman'ın Çağırkan köyündeki Kalehöyük Müzesi, Japon Bahçesi ile Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Medresesi gibi tarihi ve turistik mekanları da gezdiği belirtilen açıklamada, "Kafileye Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nde Müdürlüğümüze bağlı Ustalar Müzik Topluluğu tarafından yöresel halk müziğimizden örnekler sunuldu. Ayrıca kafile ilimizde konaklayıp, günübirlik Kapadokya bölgesindeki diğer kentlerimizi ziyaret etti." bilgisi verildi.

Açıklamada, Kırşehir'in en önemli değerlerinden birinin termal turizm olduğuna işaret edildi.

Gelecek günlerde bölge turizmcileri için umut veren yeni gelişmelerin beklendiğini kaydedilen açıklamada, "İnşallah bundan sonra da bu amaçla gruplar gelecek." ifadesi kullanıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.