Kitabüs, yola çıktı

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi öğrencilerinin, "Eskiyi Değerlendir, Yeniyi Şenlendir" projesi kapsamında belediyeye ait atıl durumdaki bir otobüsü kütüphaneye dönüştürerek 'Kitabüs' ismini verdikleri...

12 Ağustos 2018 Pazar 11:56
Kitabüs, yola çıktı

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi öğrencilerinin, "Eskiyi Değerlendir, Yeniyi Şenlendir" projesi kapsamında belediyeye ait atıl durumdaki bir otobüsü kütüphaneye dönüştürerek 'Kitabüs' ismini verdikleri gezici kütüphanenin ilk durağı İmrendi Mahallesi oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada mahalle merkezine gelen Kitabüs'e, çocuk ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Çocuklar ve gençler Kitabüs'ten seçtikleri kitapları kurulan çadırlarda okuma fırsatı bulurken, ayrıca gençlik meclisi üyeleri tarafından yapılan kek ve meyve suyu gibi ikramların da tadına baktı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Kitabüs'te Türk ve dünya klasiklerinden oluşan yaklaşık bin 500 kitap bulunduğunu kaydetti.

Ertürk, kitap okuma alışkanlığının çocukların ve gençlerin gelişiminde büyük önem taşıdığını ifade ederek, Kitabüs ile mahallelere bu hizmeti çocukların ayağına götürmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.